שמירת הברית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/04/20 11:56 ב באייר התשפ

שאלה

שלום ושבוע טוב כבוד הרב,

ברוך השם ב- 50 ימים האחרונים אני שומר את הברית ומתחזק עוד ועוד בשמירת העיניים, ובכל העניינים הקשורים לברית.

אך ב50 ימים האלו היו פעמיים בהם יצא קרי לילה (מחילה מכבודך על התיאור)

ואחד מהפעמים הייתה אתמול (ערב שבת), חשוב לי לציין שלא עלתה לי שום מחשבה לא טובה או לא נאותה לפני שהלכתי לישון .

ורציתי לדעת כבוד הרב, האם בזה שיצא קרי בשוגג במהלך שינה , חמור כמו הוצאת זרע לבטלה במזיד? האם עליי להפסיק את הספירה של הימים בהם אני שומר על הברית ולהתחיל מחדש?

ואיך אפשר להימנע מזה בעתיד?

תודה רבה !!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברור שהוצאת זרע באונס איננו דומה למעשה במזיד. אבל צריך להשתדל להמשיך בשמירת העיניים והמחשבה, ואולי כדאי להשיג את הספר "אשיב ממצולות" של הרב שפירא מישיבת רמת גן. ואי"ה הכל יעשה לטובה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ