שמירת הברית בבית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/06/20 01:43 ז בתמוז התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב,

רציתי לדעת האם אפשר בכלל לשמור את הברית בבית? מצאתי כרגע עבודה של חצי משרה וכל השאר אני יושב בבית, במקום שיש בו טלוויזיה, פלאפון וכו', האם אני יכול אם אני לא נוגע/מסתכל במכשירים האלו?

אשמח לתשובה, תודה רבה לרב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התורה היא תורת חיים, והיא בכל מקום, בבית, במדבר, בים ביבשה, בשמים ובארץ. היא מקור כל הדבר והיא מחיה הכל. אמנם יש מקומות שקשה יותר ויש שקל יותר לקיימה, אבל בכל מקום אפשר לקיימה, אין דבר ואין מקום שאי אפשר לקיים את התורה, השאלה באלו קשיים. ברור שגם בבית יש יתרונות וחסרונות, ויש מצוות שקל לקיים בבית ויש שקשה. א"כ התשובה לשאלתך שבכל מקום יש לקיים את כל המצוות, אבל צריך להיות חכם כיצד לברוח מהקשיים שהבית מזמן.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי