שמות ומזלות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/05/20 07:57 כ באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, תודה על המענה!

שמעתי שיש פירושים לשמות וכן פסוק מיוחד לכל שם.. אשמח לדעת מה פירוש השם שלי , מוריה..

בנוסף, מה דעת הרב על פירושי קבלה לשמות ולהבדיל פירוש אופי על פי מזלות וכו'? לפי ידיעתי זה קיים גם ביהדות..

תשובה

שלום וברכה

השם המיוחד שלך לא צריך פסוק. הוא שמו של הר המוריה, עליו נבנה בית המקדש (דברי הימים ב ג,א). ולכן אין לך כל צורך בשום דבר נוסף כדי להיות שמחה בשם הזה.

ישנם פירושים שונים ומגוונים על שמות. אבל ביסודו של דבר - פירושים אלה אינם הקובעים את דמותו של האדם, את עתידו או את זיווגו. עיקר האמונה הבסיסי הוא שמה שמחולל את דמות האדם הוא בחירתו החופשית - לטוב או חס ושלום לרע, ובזה אנו מתמקדים כשאנו מבקשים את דרכנו ואת עתידנו הטוב.

כל טוב ושמחה