שם לילדות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/12/19 20:37 ב בטבת התשפ

שאלה

שלום רב,

לאחר טיפולי פוריות בשעה טובה נקלטתי להריון עם תאומות.

רציתי לשאול לגבי השמות שאנחנו רוצים לתת להם...

לאחת הילור- הילה של אור

לשנייה - מיילי (סתם כי אהבנו מאוד והן אמורות להיוולד לקראת מאי)

אשמח לדעת האם השמות טובים ויתנו לכל אחת את המזל שלה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שהקב"ה יתן לכם הרבה שמחה ולידה קלה.

בעניין שמות ראוי לא להחליט כעת, אלא לחכות עד אחר הלידה. אתם עדיין לא יודעים מה יהיו הרגשתכם בשעת הלידה ואחריה, אולי תרצו לתת שמות של הודאה לקב"ה על הטוב שעשה עמכם, או הרגשות אחרות, חבל לשעבד עכשיו את מחשבותיכם לשמות לפני שאתם באים לשלב החשוב והמרגש של הלידה. בינתיים תחיו חיים שמחים בלא דאגת שמות, ואי"ה לאחר הלידה תרגישו מה שאתם רוצים מהילדות שתוולדנה בע"ה בבריאות.

השם מאי זה על שם אלה רומית, ואין לתתו לילדה יהודיה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי