שם לבת על שם סבא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/06/20 10:24 ח בתמוז התשפ

שאלה

שלום רב

רציתי לבדוק אם מותר לתת שם לבת על שם סבא ז"ל? או שלא כדאי לתת לבת שם על שם של דמות ממין זכר ?

למשל אם לסבא ז"ל קוראים פייבל אז לתת לבת שם דומה כמו פיבי לדוגמא.

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הנני מצרף את המקור לשם פייבל, מתוך בית התפוצות:

שמות משפחה נובעים מכמה מקורות שונים. לעיתים לאותו שם קיים יותר מהסבר אחד.שם משפחה זה הוא מסוג השמות הפטרונימים, כלומר שמות משפחה אשרנגזרו משמו הפרטי של אחד מאבות המשפחה, במקרה זה הוא תרגום של שם פרטי עברי. השם פייבל נגזר מהשם פייבוש, הקשור מבחינה פונטית לשם היווני פובוס. שם המשפחה פייביש נגזר מהשם היווני פובוס, שהוא מקביל לשם העברי אורי, ושניהם קשורים במושג "אור" / "אש".

לכן נראה לי שהשם "אור" מתאים הרבה יותר, כמו כן זה מסמל שלמרות שהסבא "פיייבל" לא נמצא הרי שעולה אור חדש ומשמח.

שתזכו לגדלה לתורה, חופה ומעשים טובים.

מזל טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ