שם לבת אדל

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/06/17 19:21 ב בתמוז התשעז

שאלה

שלום , בשעה טובה ומוצלחת ילדתי אתמול בת מדהימה ב"ה בריאה ושלמה .

אני ובעלי חשבנו לקרוא לה אדל, אשמח לדעת האם זהו שם חיובי ואפשרי.

חשוב לי לומר שאנו משתוקקים להגיד ולקרוא לה בשמה כבר , אשמח לתשובה

תשובה

לשואלת שלום

ראשית כל אברך אתכם בברכת מזל טוב! יהי רצון שתזכו לגדלה בנחת ובשמחה לתורה לחופה בזמנה ולמעשים טובים. אמן..

בעניין בחירת השם, חשוב לדעת ששמו של האדם הוא מרכיב חשוב ומרכזי בחייו. מעבר לכך שזו אחת המילים שהוא ישמע הכי הרבה בחיים, המילה ´שֵם´ בלשון הקודש פירושה: מטרה. כמו ששואלים אדם: "לשם מה אתה עושה כך וכך", זאת אומרת: לאיזו מטרה, לאיזו תכלית, כוונה. שמו של האדם משפיע על מהותו ותכונותיו. יוצא מכך שיש עניין גדול בבחירת משמעות חיובית לשם הילד.

איני יודע מה משמעות שם זה,

אך שמעתי על כמה וכמה רבנים שקראו לבנותיהם בשם זה. ולכן אפשר.

כמו כםן ניתן לשנות מעט את השם כדי שתהיה לו משמעות בלשון הקודש: אודליה, אודה-ליה, הודיה, אודה-יה. ועוד.

בהצלחה רבה!

מזל טוב גדול, שתזכו להרבה נחת ממנה.