שם לבן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/11/19 10:22 ג בחשון התשפ

שאלה

ערב טוב,

אני קרובה ללדת בן ואני ובעלי מתלבטים בין שני שמות: לביא ועילי/עילאי. שניהם מהתנ״ך ובעלי משמעות יפה. האם יש המלצה על אחד מהשמות או ששניהם טובים באותה המידה?

תודה מראש,

נטע

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יהי רצון שהלידה תעבור בקלות ובשמחה.

לגבי שם לא כדאי להחליט כעת, יש הרבה פעמים במהלך הלידה מתעוררים רגשות מסויימים, לפעמים אשה מרגישה צורך להודות ולהלל לקב"ה על החסד, לפעמים ההליך המיוחד של הלידה מביא את האיש והאשה למחשבות אודות התפקיד שהם רוצים שהילד יביע בעולם. על כן ראוי לחכות לאחר הלידה, ואז מתוך מחשבה עמוקה, מה אנחנו רוצים ומצפים מהילד נותנים לו את השם.

שוב אכפול בתפילה שהקב"ה יזכה אתכם בלידה תקינה ובריאות איתנה, לגדל את כל בני המשפחה בשמחה לעבודתו יתברך.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ