שם לבן עידו או אידו

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 16/12/19 12:43 יח בכסלו התשפ

שאלה

שלום רב,

בעלי ואני מתלבטים בין שני השמות הנ"ל.

ממה שבדקתי שניהם היו צדיקים, עידו היה נביא ואידו היה ראש קהילת כסיפא ששלח לווים להקמת בית המקדש בימי שיבת ציון. האם יש חשיבות לאות עצמה?

נניח א' אות טובה יותר מע' כי מופיעה בשם השם?

או שאולי עדיף עידו כי בגימטריה זה יותר?

תודה מראש,

חן

תשובה

לשואלת שלום

ראשית כל אברך אתכם בברכת מזל טוב! יהי רצון שתזכו לגדלו בנחת ובשמחה לתורה לחופה בזמנה ולמעשים טובים. אמן.

כתבת נכון על מקור השמות. אך בפועל נראה שאידו ועידו אלו שמות זהים מבחינת המשמעות, ופשוט בגלל שינוי הניב והמבטא - א התחלפה ב ע ולהיפך.

משמעות השם עידו היא: חגוֹ, החג שלו. עיד/איד פירושו: חג.

שני השמות בעלי משמעות חיובית, אני ממליץ על עידו (או עִדו) כיוון שהוא השם המקובל.

לסיום, ראיתי לנכון להביא את דברי האר"י הקדוש שאומר שכל שֵם שקוראים ההורים לילדם אינו במקרה, אלא בורא עולם שָֹם בפיהם את השם. ובמדרש כתוב שהקדוש ברוך הוא מכריז על כל שֵם למעלה, ואביו ואמו קוראים לו למטה. כלומר, בנתינת שם נזרק ניצוץ של רוח הקודש בהורים והוא אינו ניתן באקראי.

(מקורות: שער הגלגולים כג | מכילתא בא, טז)

בהצלחה רבה והחלמה מהירה!