שלמה מזרחי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/06/19 15:27 כב בסיון התשעט

שאלה

קראתי באתר הזה https://www.etzion.org.il/he/%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%97

שגם ילדים שסועדים אצל הוריהם, חייבים, לברך בברכת המזון את ברכת האורח. אם הם שלמו על האוכל, אז הם פטורים. וכך גם במסעדות ובתי מלון וכל מקום ציבורי אחר שאם הסועד משלם, הוא פטור, מלברך ברכת אורח.

אני גר עם אמא שלי בבית שלה, ואת קניית האוכל לפעמים אני משתמש בכרטיס האשראי שלי, ולפעמים בכרטיס האשראי שלה, ולעיתים גם במזומנים שלה. ואין, התחשבנויות בינינו. לפי כך אם אני אוכל מלחם שקניתי באשראי ובמזומן שלה, האם אני בכל זאת פטור, מלברך את ברכת האורח.?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

רק אם משלם את כל דמי הסעודה איננו חייב לברך את בעל הבית, אבל אם חלק מהסעודה הוא משלם וחלק מהסעודה היא של בעה"ב, א"כ יש כאן אורח לפחות מחלק מהסעודה וחייב לברך את בעל הבית. על כן בציור שלך אם האמא קנתה מחשבונה חלק מהסעודה יש מקום לחייב בברכת האורח, ומה לי אם האמא הכינה סעודה גדולה או קטנה בכל מקרה יש צורך לברך את בעל הסעודה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ