שירים עצובים בספירת העומר | ישי ריבו בספירת העומר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/04/17 12:14 ל בניסן התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני יודע שהאיסור על שמיעת שירים בספירת העומר קשור למנהגי האבלות שמתקיימים (מותם של 24,000 תלמידי ר´ עקיבא). האם לאחר לג בעומר מותר לשמוע שירים? (עצובים/שמחים)

ואשמח להתייחסותך, אני שומע שירים ווקאליים כרגע, כי אני לא יכול ללא מוסיקה (מאוד קשה לי), שומע שירים עצובים בלבד, שאלתי היא:

האם מותר לי לשמוע שירים של הזמר ישי ריבו?

להלן הלינק שלו לערוץ היו טיוב:

https://www.youtube.com/user/IshayRiboOfficial/videos

המוסיקה שלו מאוד מחזקת אותי, אני לא חושב שהיא משמחת או מקפיצה, אבל לא יודע אם הייתי אומר שהיא עצובה, היא פשוט מחזקת מבחינת אהבה להשם.

ועוד זמר שהייתי רוצה לשאול עליו ספציפית, נתן גושן. נכון, השירים של שני הזמרים המדוברים כן מלווים בכלי נגינה, ואמנם של נתן גושן הם לא שירים שקשורים לקב"ה, אבל הייתי אומר שהם עצובים, רגועים, מבחינת מנגינה.

הנה הלינק לערוץ שלו:

https://www.youtube.com/user/NathanGoshenOfficial/videos

האם מותר להאזין לאחד מהם? לשניהם, על אף המנגינה? אשמח לתשובתך

יש לציין שאני לא מבין גדול במנהגי אבלות. מעדות המזרח אם זה משנה (קווקז, הולכים לפי הספרדים למיטב ידיעתי.)

תשובה

לשואל שלום

א. [מותר לשמוע שירים אחרי ל"ג בעומר]. משום שאז פסקו תלמידי רבי עקיבא למות.

(מקורות: שולחן ערוך אורח חיים סימן תצג)

ב. [שירים בביצוע ווקאלי – מותר].

לגבי השירים הנוספים ששאלת (לא שמעתי): במידה ומדובר בשירים עצובים או [רגילים], ולא שירים שמחים, ניתן לסמוך על דעת הגאון הרב זלמן מלמד שליט"א ש [שירים ששמיעתם שגרתית ואין בהם שום חגיגיות, אינם בכלל מנהג האיסור].

בהגדרת שירים ´רגילים´ היעזר בשכלך הישר, או שאל מספר אנשים באופן נייטרלי.

חזק וברוך תהיה על הבירור.