שיעור תורה לחנוכת בית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/05/19 07:34 כה באייר התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

בשעה טובה נכנסו לדירה חדשה לפני כחודש ועוד כשבוע אנחנו מתכננים לערוך חנוכת בית.

המשפחה שלנו מעורבת (חילונים ודתיים) ולכן עולות שאלות:

1. מתוכננת קריאה של פרקי זוהר במסגרת מנין. האם נוכחות נשים בבית ודיבורים מסביב במהלך הקריאה היא בעייתית מבחינה הלכתית או כלפי הצד הדתי?

במקום ינכחו גם ילדים קטנים כך שאיני בטוחה שאפשר יהיה להמנע מכך.

2. מתי נהוג להגיש את הכיבוד לציבור הקוראים? אחרי הקריאה או אפשרי שיהיה במהלכה?

3. מה קוראים לפי מנהג הספרדים?

חשוב לי לציין שבעלי מבית חילוני ואני באה מבית מסורתי דתי. שנינו מתחזקים לכן חשוב לנו לעשות את המקסימום תוך התחשבות גם בציבור המעורב.

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

בשעה טובה ומוצלחת. זכו ליישוב טוב בשמחה ובטוב לבב. יהי ביתכם פתוח לרווחה, ויהיו עניים בני ביתכם.

א. קריאת פרקי זוהר, ובכלל דברי תורה, מחייבים כובד ראש. ברם, במקום להניח שיהיו דיבורים והפרעות – ניתן לבנות את הקריאה בדרך שכולם יהיו שותפים בה, מרוכזים בה, ומושפעים ממנה. כגון: לא להאריך, וטוב מעט מכוונה מהרבה שלא בכוונה; שיהיה לכל אחד טקסט עם תרגום; לבקש מראש שהקריאה תהיה בכובד ראש ובלי דיבורים; אולי להקדים כמה מילים על התוכן וכדו'. לא הבנתי את השאלה לגבי נשים, שהלוא בוודאי שהם חלק מהעניין. אם החשש הוא מפני לבוש לא צנוע – אני מציע בנסיבות האלה להתעלם מזה, ולהאיר את האור. רעש של ילדים משחקים – הוא ברכה.

ב. בשל הצעתי שלא להאריך, כדאי שיהיה כיבוד קל לבאים לפני הקריאה, ואת הכיבוד ה"כבד" להביא אחריה

ג. יש מנהגים רבים. אפשר למצוא ברשת קריאה, אבל כאמור – מציע לקצר אותה מאוד.

כל טוב