שינוי שם ילדה בת 6.5

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/06/20 10:16 יב בסיון התשפ

שאלה

שלום

כשהייתי בהריון של הבת שלי רציתי לקרוא לה יעלה.

נולדה ב 26.8.2013

התייעצתי עם נמרולוגית שאמרה לי שאם חלילה אקרא לה כך עלולה להיות לה בעיה בריאותית.. יש הרבה 8 בתאריך לידה וזה השפיע... שאלתי אם יעל זה בסדר אמרה שכן. שהיא תהיה היפראקטיבית והשם יעל הוא יתן לה כלים להיות רגועה יותר.

לימים נולדה יעל... יעל כיום ילדה עם חרדה מדיבור... לא מדברת בחברה רק בבית...

היא אמרה לי שלא אוהבת את שמה.. מיד שאלתי אם רוצה יעלה ואמרה שכן.. והתחילה לקרוא לעצמה יעלה...

האם אפשר/כדאי לשנות את שמה?

היא די מתעקשת....

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין משמעות לנומורולוגיה בישראל. כל החכמה הזאת היא אולי באנשים שחיים תחת מזלות ושדים וכוחות משנה. אבל ישראל הוא מעל למזל ואין לנומורולוגיה כל השפעה על הילד. כך שאת יכולה לעשות את מה שאתם חושבים שנכון ללא התייחסות לכל דעה והשקפה.

תנסו לתת לילדה הרבה שמחה שתחיה באושר, תתפללו לבורא עולם שהוא רופא נאמן שישלח לה שליח טוב ומועיל.

הקב"ה ישלח לה בריאות שלמה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ