עד איזו שעה יכולות נשים להתפלל שחרית?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/04/20 21:53 ד באייר התשפ

שאלה

אם אני קמה בשתים עשרה אני יכולה להתפלל שחרית?

תשובה

שלום רב ויישר כח על השאלה.

כך הרב מלמד פוסק בספרו 'פניני הלכה - תפילת נשים' (קישור כאן: https://ph.yhb.org.il/03-08-01/ מומלץ לראות את כל הפרק).

אשה שלא הספיקה להתפלל עד סוף ארבע שעות, יכולה להתפלל שחרית עד חצות היום, ואף שאין לה שכר כמי שהתפללה בזמן, מכל מקום שכר תפילה יש לה (שו"ע פט, א). אבל אשה שרוצה לומר את ברכות קריאת שמע, גם בדיעבד לא תאמרם אחר ארבע שעות.

ומי שנוהגת להתפלל בכל יום תפילת עמידה אחת, בשחרית או במנחה, אם עברו ארבע שעות ולא התפללה שחרית, מוטב שתתפלל באותו יום מנחה. ואם היא חוששת שאולי תשכח להתפלל מנחה, תתפלל שחרית עד חצות היום.

הרב מלמד מתיחס ל'ארבע שעות' - הכוונה 4 שעות זמניות מאז זריחת השמש. כיום זה בערך בשעה 10 ורבע).

בהצלחה רבה!

טוביה