שחיה בתשעת הימים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/07/19 21:28 כח בתמוז התשעט

שאלה

שלום

רוב התשובות שמצאתי, כולל של הרב, לגבי שחיה בתשעת הימים נוטות לאסור (חוץ משחיה רפואית מובהקת).

שאלתי היא:

הרי לא כל פעולה שיש בה גם תענוג נאסרה (אכילת דג, למשל), אלא רק פעולות מסוימות (רחצה של תענוג, בשר ויין וכו')

למה, אם כן, שחיה קצרה פונקציונלית, גם אם יש בה תענוג מסויים, תיאסר?

תודה

תשובה

שלום וברכה

דווקא מכוח ההסתכלות שאתה מציע - שחיה אסורה, בשל העובדה שהיא חלק מ"פעולות מסוימות" שנאסרו, והן הרחיצה.

אמנם, בפועל מתקלחים במים קרים בשל העובדה שאנחנו איסטניסטים, אולם לשחות במים שחיה של תענוג בוודאי אסור.

כל טוב