שומע כעונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/06/19 11:43 כה בסיון התשעט

שאלה

ב"ה

כמה שאלות ברשותכם (תודה מראש)

1. האם באזכרות כאשר עושים ברכות, הדין "שומע כעונה" רלוונטי ועדיף שמישהו אחד יברך את הברכות או שכל אחד יברך לעצמו בתורו?

2. האם הלכתית צריך לעמוד בפני אמא או רק בפני אבא?

תודה מראש ושבת שלום.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הלכתית בוודאי שיש דין שומע כעונה ולכן השומע ברכה מחברו ומכוון לצאת בה, יצא ידי חובה ואין צורך לברך. אבל בכל מקרה שהשומע לא מתכוון לצאת יד"ח איננו יוצא (ראוי לענות ב"ה וב"ש). לכן אם רוצה לברך בעצמו כדי להוסיף זכויות יכול להתכוון שלא יצא ידי חובה בברכת המברך.

צריך לעמוד בפני שניהם, אבל נהגו לעמוד רק במקום של כבוד ולא סתם הליכה בבית.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ