שוב-OCD

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/08/19 17:57 כח באב התשעט

שאלה

כבוד הרב, שלום ושבוע טוב

יש שוב נושא שמאד מציק לי

יש לי בעיות לא פתורות ביחסים עם בעלי.

לכן לעיתים אני חושבת שאולי אתגרש ממנו בעתיד. כמובן זאת לא החלטה סופית כי א"א לדעת מה באמת יהיה לעתיד . ובעתיד הקרוב אני לא רוצה להתגרש! בעלי לא יודע על מחשבות אלה שלי.

השאלה היא כזאת- אני מפחדת להגיד בע"פ שאני חושבת להתגרש ממנו בעתיד (אולי), כי נכנסה לי לראש מחשבה שזה יכול להפוך אותי לאסורה לו עכשיו.

אבל זה לא יכול להיות, נכון?

עכשיו- אם נמנעתי להגיד את זה בקול יותר מ-3 פעמים (למרות שידעתי שזה כנראה לא יכול להפוך אותי לאסורה, אך עדיין פחדתי...). האם אני יכולה עכשיו להתחיל כן להגיד את זה בקול בלי חשש (למשל בייעוץ זוגי וכו')?

בכבוד רב ובתודה,

נ.

תשובה

שלום וברכה

אתייחס אך ורק להיבט של הנדרים:

מבחינת הנדרים, את יכולה להתחיל להגיד את מה שאת רוצה להגיד.

וזאת בשל העובדה שזה לא נדר, את לא רוצה לנדור, ואין כל דבר לחשוש ממנו.

ואת לא אסורה כלל לבעלך.

כל טוב וחיים שמחים