שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/03/20 20:11 ד בניסן התשפ

שאלה

שלום

אני בן 14 ורוצה להתחיל לשמור שבת, עד עכשיו שמרתי פעמיים שבת אבל בגלל שהמשפחה שלי לא מאמינים על גבול המתנגדים לדת לצערי אני לא יכול לעשות קידוש ולהדליק נרות גם כי אין לי כסף לקנות את כל המצרכים וגם כי הם מתנגדים לדת ולא תומכים בי בזה.

רציתי לדעת אם לשמור שבת רק לא לגעת בחשמל ולא לאכול אוכל שהוכן אחרי שבת מוציא אותי ידי חובה או שזה לא מספיק וזה לא נחשב כשמירת שבת

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שמירת שבת מורכבת מכל מעשה האדם בשבת, ולכן אם אדם חילל שבת במעשה מסויים זה לא שחילל את כל השבת, אלא עבר על איסור מסויים, והדיון האם בשוגג מזיד, האם היה חילול השם או לא, ויש עוד הרבה שאלות שאינני רוצה כעת לפורטן, ועל כן כל מעשה הוא דיון בפני עצמו. אבל השאלה שעומדת בפניך היא כיצד אתה יכול להגביר יותר את שמירת השבת, ואני חושב שאתה חייב שיהיה לך מלווה צמוד שיתן לך את ההדרכה הנדרשת כיצד מתקדמים, ואולי יכול להפגש עם ההורים ולהסביר להם את הדברים. על כן התשובה האמיתית לשאלתך היא לחפש אדם שתוכל להתייעץ עמו, וביחד תמצאו את הדרך להתקדם בתורה ומצוות, ונזכה כולנו לאכול הזבחים והפסחים בבית המקדש עוד השנה.

חג שמח וכשר

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ