שבת במרחב הציבורי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/07/19 10:05 כב בתמוז התשעט

שאלה

שלום הרב, כיהודי שומר תורה שחשוב לו שהמרחב הציבורי יכבד וישמור את השבת כיצד אפשר להסביר לנו ולעם ישראל את החשיבות של זה. אני כמובן שואל על הרעיון המהותי כלומר אני לא מדבר דווקא על תחבורה ציבורית שאפילו עם יאפשרו לצערנו אותה עדיין יתנגדו המקבילים ביותר לחילונו של המרחב. אם כן יבוא חילוני ויגיד מה אתה רוצה ממני אתה אל תבוא לקניון אני לא פותח אצלך בשכונה תחבורה או בילוי או מסחר אני עושה את זה אצלי. איך אפשר לענות לנו ולו. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

כבר הרב נריה אמר שאנחנו יודעים מהיכן הנשמה יוצאת, אך לא יודעים טוב מספיק מהיכן הנשמה נכנסת.

אנחנו לא יודעים כיצד ניתן לקשר את עם ישראל לשבת, ולכן אנחנו מנסים בדרכים שונות ומגוונות.

אנחנו מתקשרים לשבת בשל היות השבת יסוד מהותי בזהותו של עם ישראל;

אנחנו מתקשרים לשבת בשל היות השבת יסוד במצווה הסוציאליות של התורה. כאשר יש מקומות פתוחים בשבת – מישהו מהשכבות הנמוכות משלם את המחיר. הרבה ״מישהו״; ראה: https://www.ypt.co.il/beit-hamidrash/view.asp?id=4158

אנחנו מתקשרים לשבת בשל היות השבת יום של ״אל יצא איש ממקומו ביום השבת״ במובנו המודרני - הפסקת המולת החיים על ידי הציבור כולו, כדי להתכנס מחדש ביסודות המהותיים של חיינו.

אנחנו מתקשרים לשבת בשל היותנו עם אחד, שחי ביחד, ועל כן כל צד הולך הכי רחוק שהוא יכול בתחומים אלה;

ועוד.

ולעולם עלינו לזכור כי יש גם צד שני, וגם אנחנו צריכים לדעת את משמעות השותפות.

אשמח אם תקרא את:

https://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/10234

כל טוב