שאלה דחופה אני ממש דואגת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/11/19 07:12 כג בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

הסיפור הוא כזה לפני כמה ימים יצאתי מסבתא שלי לכיוון הבית בתחילת הדרך אני מרגישה משהו על הראש שלי חשבתי זה ענף או משהו פתאום ראיתי שזה עורב והרגליים שלו פשוט נגעו לי בראש טוב לא התייחסתי לזה היום הלכתי לסבתא שלי שוב פתאום אני מרגישה משהו מעל הראש שלי אמרתי אולי זה העורב שהוא לא עף מספיק גבוהה והוא פשוט נגע בי כזה פתאום אני קולטת שהוא מסתובב מעל הראש שלי כאילו כמו כפרות כזה משהו הזוי או שהוא נישא לעוף לא יודעת כמה שניות הוא היה מעל הראש שלי עברה איזה בחורה אחרי והיא היתה בהלם ופשוט התכופפתי וחזרתי קצת אחורה ועברתי את הכביש השאלה שלי מזה הדבר הזה מה אני אמורה לחשוב על דבר כזה שקורה לבנאדם באמצע היום ועוד משהו הייתי השבוע בכותל אמרתי לחברה שלי להביא לי סידור אני פותחת את הסידור פתאום אני קולטת שציפור עשתה לי על הסידור איפה שפתחתי נשמע לי ממש מוזר כל הדברים האלה מה זה מסמל מה זה אומר אני ממש בלחץ מכל הסיפור הזה זה דבר טוב? או דבר רע? תודה רבה

תשובה

שלום

לגבי המקרה בכותל, אני חושב שזה דבר ממש לא חריג, בהתחשב בכמות היונים שמעופפות מעל ושעומדות על אבני הכותל.

לגבי מה שקרה עם העורב - זה באמת לא דבר שכיח. וכשקורה דבר שכזה והוא מבהיל את האדם, יש בהחלט מקום להתעורר לתקן מה שנראה שאפשר לתקן, אבל אנחנו לא יודעים לומר שזה קרה בגלל משהו מסוים או משהו אחר.

לכן אני מציע לקבל עלייך משהו לתקן או ואולי לתת צדקה, ואחרי זה להמשיך בחייך בעבודת ה' בשמחה, ולהסיר דאגה מליבך.

כל טוב