שאלה אמיתית, אשמח לתשובה כנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/02/20 10:45 ח בשבט התשפ

שאלה

שלום,

אני שואלת ובאמת מנסה להבין-

כבר תקופה שאני נפגשת ויוצאת ומנסה ולא מצליחה למצוא את בעלי.

עכשיו, אם אין לי דרך לפגוש את מה שחלמתי עליו (נצא מנקודת הנחה שלא מדובר על חלומות כמו "שההורים שלו יהיו עשירים..") אז למה להתחתן בכלל??

אני לא מבינה מדוע לצאת עם כאלה שהם לא מה שחלמתי ורציתי, ואם לא קיים כזה (שהרי העולם אינו לפי הזמנה)-- אז באמת לא ברור לי מדוע להתחתן בכלל? אם חתונה כורכת וויתור כזה, למה לי לעשות אותו?

למה לי להמשיך ולהשתדל ולנסות? (וכן ניסיתי מספיק זמן ואותו משהו שאני מחפשת- או שאני לא מוצאת או שכבר התארסו..).

אולי עדיף להישאר ככה?

ה' לא רוצה שנחיה חיים שאנחנו לא בוחרים בהם, ואני רוצה כשאני בוחרת לבחור את הטוב ביותר בשבילי, מדוע שאבחר פחות מזה?

אשמח לתשובה כנה

תודה

תשובה

שלום וברכה

השאלה שאת עוסקת בה נוגעת כמעט לכל שטחי החיים.

ההכרעה בין החיפוש אחר האידיאליזם המוחלט, שבדרך כלל אינו ניתן להשגה, והוא חלום וחזון, ובין הכרעה אחרת.

ההכרעה האחרת אינה להתפשר.

שכן הפשרה היא בדיוק כפי שתיארת אותה: מאכזבת, מתסכלת, מכאיבה, ופעמים רבות גם אינה מצליחה להתקיים לאורך זמן.

ההכרעה האחרת היא לעבור לשפה אחרת: שפה של תיקון, התקדמות, מסע אל הלוא-נודע.

לאמור, לחפש בן זוג שאתו כדאי לך להתחיל מסע אל הלוא-נודע, שבו תעבדו ביחד על מי שאתם ועל הקשרים שביניכם, ותשמחו בחגיגה המתמדת של ההתקדמות מיום ליום, ושל ההיכרות העמוקה ביניכם, ובעזרת ה' גם תיצרו את היצירה המופלאה ביותר בעולם – ילדים – וזו תהיה חגיגה מתמדת של התקדמות.

כאמור, עולם התיקון אינו מושג הנוגע רק לזוגיות. הוא קשור בכל התחומים בהם יש עולם אידיאלי מחד גיסא, אולם בלתי ניתן למימוש, ועולם של גבולות וגדרים מעשיים, שהוא עלול להיות מאכזב מאוד, והתנועה הטובה היא להצמיח מתוך המציאות את הקומות ההולכות ונבנות כלפי מעלה.

האם את מעוניינת ללכת בדרך זו ?

כל טוב