רכילות על מפורסמים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/05/20 13:29 יד באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת בענייני רכילות אם נכתב על אנשים מפורסמים דברים באינטרנט או בעיתון (מרצונם) האם מותר לי לקרוא עליהם ולהעביר את המידע הלאה גם אם אין בו תועלת לאדם אחר אלא לשם הנאה? כמובן שמידע זה אינו פוגע במי שדובר עליו וידוע לכל.. תודה רבה

תשובה

שלום

באופן כללי לשון הרע זה אמירת דברי גנאי על מישהו. רכילות זה אמירת דבר שיגרום לסכסך בין אנשים.

דבר שלא נכלל בדברים הנ"ל (ואיננו חשיפת סודות אישיים), כמו למשל לספר איפה הוא למד ועם מי התחתן, זה אמנם לא מהדברים שחשוב וטוב לעסוק בהם, אבל זה לא נכלל באיסורי לשון הרע ורכילות.

כל טוב