רוצה לאהוב את ה' ולא לפחד ממנו..

חדשות כיפה חברים מקשיבים 03/10/20 20:48 טו בתשרי התשפא

שאלה

שלום וברכה!

אני מתחזק ברוך השם קרוב ל4 חודשים ובהתחלתי בחזרה בתשובה אהבתי ממש את ה', אבל עכשיו אני פחות אוהב... מכיוון שראיתי סרטון של סיאנס, והתיאור שם על הגיהינום מאוד הפחיד אותי, עד כדי כך שאני מפחד לפספס מצווה. אני לא רוצה לפחד מה' ואני רוצה לעבוד אותו בשמחה, ואני לא יודע כבר מה לעשות. אשמח ממש אם תעזרו לי.

תודה רבה על הקריאה שלכם.

תשובה

שלום וברכה מאור היקר!

ראשית תודה רבה שפנית אלינו. כמו כן אשריך על תהליך ההתחזקות שאתה עובר! זה כל כך מוערך בעיני ה' יתברך, ואתה משמח את ה' בכל מעשה ומאמץ שאתה פועל ומתקדם. אפילו שאלה אמיתית ויקרה שכזו – משמחת אותו מאוד מאוד!

אתה בהחלט צודק שלשמוע את התיאורים של גן עדן וגיהינום יכול להפחיד מאוד ולהכניס אותנו למצב של חרדה מכל פעולה שאנו עושים.

אמנם, חשוב לדעת שאין זו מטרת עבודת ה'. עבודת ה' צריכה להיות מתוך שמחה! כמו שכתוב בתהילים (פרק ק פסוק ב) "עבדו את ה' – בשמחה"! וכן בספר דברים (פרק כח פסוק מז) נכתב בתורה הקדושה, שחלילה יכולים לבוא עלינו דברים לא טובים בגלל שלא עבדנו את ה' אלוקינו בשמחה. ואף חכמינו זיכרונם לברכה אמרו בגמרא (מסכת שבת דף ל עמוד ב) ש"אין שכינה שורה אלא מתוך שמחה של מצווה". מכל זאת אנו לומדים שעבודת ה' וקיום המצוות צריך להיעשות מתוך שמחה ואהבה לה' יתברך ולא מתוך פחד, יראה וחששות.

אמנם, נכון הוא שיש בעבודת ה' גם צד של יראה, כמו שאנו מתפללים "ויחד לבבנו לאהבה וליראה את שמך", אך הוא מיועד לנתב את האדם לאיזון בריא מתוך יציבות, שאמור לשמור עליו ברגעי התמודדות קשים, אך אין זו "דרך המלך" שבה צריך להתנהג בעבודת ה'. לכן, כל מחשבה של יראה שגורמת לנו התרחקות מה' יתברך – סימן שהיא מעצת היצר הרע שרוצה למנוע מאיתנו את עבודת ה'!

כמו כן, חשוב לדעת שסיאנס - זה בעצמו איסור גמור מן התורה. אני מצרף לך שתי תשובות שנכתבו בעניין זה:

1. https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%90-%D7%9C%D7%A2%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%A0%D7%A1/,

2. https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%A0%D7%A1-%D7%95%D7%90%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%9D/

לכן, אתה לא צריך לחשוש בעקבות מה ששמעת וראית באותו סרטון. אין לנו קשר עם המתים אלא רק עם החיים ועם דברי התורה שהינם אמיתיים ונצחיים.

עליך לשמוח בכך שאתה זוכה לקיים את מצוות ה', ולקיימם מתוך אהבת ה' ומתוך ביטחון שה' יתברך אוהב אותך מאוד מאוד! אתה עושה ומשתדל לעשות את מה שאתה מסוגל, ויותר מזה אל תחשוש ותפחד, מפני שהקב"ה לא "מחפש" אותך, אלא רוצה להטיב לך!

כמו כן מאור, אני ממליץ לך בחום למצוא דמות או רב שאתה יכול לסמוך עליו על מנת שיוכל לכוון אותך בהמשך הדרך, וכן יוכל לענות על שאלות נוספות אם יתעוררו לך.

כמובן שלכל שאלה נוספת או לכל בקשה – אנחנו כאן בשבילך!

בהצלחה גדולה ובהערכה עצומה!

ידידיה