קשר עם בחור לא יהודי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/05/20 09:32 יא באייר התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

הכרתי בחור מדהים לפני פרק זמן ארוך.

במהלך הקשר הסתבר שהבחור אינו יהודי, אך נחוש לעבור גיור בכל מחיר.

סיפרתי על כך להורים והם מסרבים או להתראות או ליצור קשר עם הבחור.

אני שומעת להם וחס ושלום לא רוצה לריב איתם, כל החיים שלי עשיתי את המיטב לכבד אותם ולהיות ילדה טובה.

אך לבנתיים אני מרגישה שאני נעשית חולה, בוכה יום יום ולא מתפקדת כרגיל.

שאלתי את ההורים האם אפשרי לנתק כרגע את הקשר עם הבחור ולאחר שישלים את תהליך הגיור לחלוטין אחזור לקשר איתו.

אין צורך לציין שאם לא היו לי רגשות כלפי הבחור, אז היה לי הרבה יותר פשוט.

הם אמרו שהם מוכנים לשקול את העניין ורוצים לערב רב מוסמך שיתן את דעתו בנושא.

כבוד הרב, אנא ממך..

האם יש פיתרון למצב הנורא הזה?

תשובה

שלום

הפתרון הוא בדיוק מה שכתבת.

אחרי שהבחור יעבור תהליך רציני של גיור ויראה שזה באמת אמיתי מבחינתו וישלים את הגיור, כך שהוא יהיה יהודי כשר להלכה, יהיה בהחלט מקום לחדש את הקשר ולהקים איתו בית נאמן בישראל.

ההורים שלך בהחלט צודקים בגישה שלהם, ומה שהצעת לגבי ניתוק הקשר בינתיים הוא דבר נכון מאוד.

אם יש עוד משהו לא ברור את מוזמנת לפנות שוב.

כל טוב והצלחה רבה