קעקוע לטשטוש צלקת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/19 01:10 ט בסיון התשעט

שאלה

לפני שנה עברתי ניתוח מאוד גדול- כריתת שד דו"צ מניעתית ושחזור- זה השאיר בי הרבה צלקות אבל הגרועה בהם היא בשד אחד שם הגוף דחה את הניתוח טנשארתי עם צלקת מאוד גדולה בחלק תחתון וכל הצד. מעבר לכך שאיבדתי שם תחושה וכל הרגשת נשיות, אני מדוכאת מהמראה, מתקשה להסתכל על עצמי ומתקשה להרגיש נחשקת לבעלי. היום ראיתי מישהי שעשתה קעקוע ציור מעל לצלקת גדולה על מנת לטשטש. יודעץ שעיקר האיסור הוא כתיבה וכו' ובאמת שיכולה להתעלם מהצלקת בשד השני, מהחתך בצוואר ומהצלקת בבטן תחתונה לכל רוחב הבטן- פי 3 מניתוח קיסרי. אבל במקום שאמור להיות יפה עם כל האומץ וההבנה שהיה יכול להיות הרבה יותר גרוע קשה לי.

מבקשת לדעת אם יש מקום להתר הלכתי בנסיבות אלה

תודה ומבקשת מאוד שתתחשבו בנסיבות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר להתיר קעקוע שהוא לא קבוע אלא לחצי שנה - שנה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ