קיצוץ בשכר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/05/20 17:21 ט באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

במקום העבודה קיצצו לחלק מהעובדים אחוז משכרם.

הסיבה שהם טוענים היא משבר קורונה (אפשר להתווכח האם זו הסיבה האמיתית או תפיסת טרמפ על המצב).

כמו כן, הציפיה היא שנמשיך לעבוד שעות עבודה יומיות שמייצגות משרה מלאה על אף הקיצוץ.

ברור שעכשיו אין הזמן להתווכח ויש לאחוז חזק בכל משרה ולהודות להשם על כך שיש עבודה.

שאלתי האם אפשר, בצורה לא בוטה, לעבוד פחות שעות מידי יום, שיכסה חלק מהקיצוץ בשכר?

תודה רבה

תשובה

שלום

בהנחה שמדובר על סעיף חדש שמעוגן בהסכם השכר שאתם חתומים עליו כדין עם המעביד, אזי אי אפשר הלכתית להפר חלק מההסכם על דעת עצמכם, גם אם לדעתכם יש מה להתווכח לגביו.

אם רוצים לשנות, צריך לעשות זאת בצורה ישרה מול המעביד, לשינוי הכתוב. שכן הסכם הוא דבר המחייב הלכתית.

מי שישר, בסופו של תהליך לא ינזק. גם אם כעת יהיה צער.

כל טוב