קיום מצוות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/11/19 17:50 ח בחשון התשפ

שאלה

שלום, אם יש מחלוקות בתורה... דעת הרמב"ם שאומר ככה, ודעת הרמב"ן שחושב ככה... לדוגמא: המחלוקת אם תפילת הבוקר היא מצווה מן התורה שנשים חייבות בה.

* איך אני כאישה שומרת מצוות אדע באיזו דרך לבחור ולמי להקשיב כדי לא חלילה לא לעשות את רצון השם?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

את מצטטת דברי ראשונים: רמב"ם ורמב"ן.

בדרך ההלכה פוסעים אחרונים בעקבות ראשונים, הם קובעים עבורנו על פי מי לנהוג למעשה, ההולך בדרכי אחרונים מקיים את רצון ד'.

בנושא תפילת נשים: לכל הדעות נשים חייבות להתפלל. הדיון הוא אם פעם אחת ביום (כמו שפסק הרמב"ם) או שתי פעמים (כמו שפסק הרמב"ן).

למעשה, הספרדים פוסקים כמו הרמב"ם לכן ספרדייה חיבת להתפלל פעם אחת ביום.

והאשכנזים כמו הרמב"ן (למרות שהרמב"ן גם הוא ספרדי) לכן אשכנזייה חייבת להתפלל שתי תפילות: שחרית ומנחה.