קושי לבחור דרך אחת ואיתה להקים בית יהודי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/05/20 10:49 יב באייר התשפ

שאלה

שלום,אני בעלת תשובה מבית חילוני עם זיקה לדת(לא בית שומר מצוות),טיפה התחזקו,אבל מסורתיים,רק אני ה"דוסית" במשפחה, כבר מגיל חמש עשרה,עברתי הרבה תלאות בחזרה בתשובה,החל מהקהילה הדתית תורנית איפה שאני גרה ומשפחות שארחו אותי בשבתות וחגים וקירבו אותי ליהדות ועד מדרשות בירושלים לבעלות תשובה ששייכות לספרדים,חוויתי יחס קשה משני הפלגים,גם כפיה בשמירת מצוות וגם חילול השם,אני נוטה להמשך לאורח חיים שקשור לחסידות,הייתי גם מקושרת לחבד במשך תקופה וניסיתי להתקבל למדרשות שלהם,כשהייתי כבר בגיל 20 עד 20+,אבל בכל המדרשות שהייתי,בנות הוציאו לי שם רע על לא עוול בכפי וזרקו אותי בבושת פנים מכל מקום שהייתי,גם במשפחות,נתנו לי הרגשה שאני נחותה,משני הצדדים,גם בפלג הדתי וגם החרדי,אני מרגישה שלאחר שהייתי בבתי כנסת שונים במהלך השנים ורצון להתשייך לדרך מסויימת בעבודת השם,גרמו לי להמשך לחסידות ,יש לי גם ספרים של ברסלב,אני פשוט נמשכת למנטליות הזו,אולי בכלל שדווקא חסידים,אפילו השנה,באת יום כיפור,לא היה לי איפה לשמוע הבדלה ולהוציא את הצום בסעודה אחרי תפילת נעילה,שלחו אותי למשפחה של חסידי מונקאץ'(אם אני כותבת נכון?),גם התפללתי אצלם במהלך הכיפור,היה שונה מחבד,אבל ההרגשה הכללית שלי היא שאני מרגישה שלמה עם עצמי בכל פעם שאני באזור וחברה כזו,אף שטלפון כשר מכביד עליי ואני מאמינה שהילדים שיהיו לי בעזרת השם צריכים השכלה טובה מבחינה אינטלקטואלית ורמה אישית גבוהה,קשה לי עם זה שבחברה החרדית מזלזלים בזה,בתור מישהי שחשובה לה עברית תקינה ורהוטה ומאמינה שצריך לממש את כישרונותינו הגשמיים(היעוד הגשמי),ללמוד ולהתפתח,אבל בדרך כשרה ועשרה,שלא סותרת את דרך השם!!!,יש לי סמארטפון,אני משתמשת בעיקר למידע כללי,צפייה בתוכן יהודי,בעיקר דברים תמימים של ילדים וזה חודר אל הלב ועוזר לי בעבודת השם וכמובן כל מה שקשור ליהדות,אבל גם כללי שלא סותר את היהדות. מה כבוד הרב מציע לי?(מדרשות,לא אלך אחרי מה שעברתי,זה לא בשבילי,לא חלילה מתוך התנשאות,אלא הטלפון הכשר ורצון שאהיה כמו שאחרים חושבים ורוצים כמו נוזל בתבנית,זה קרה לי בשני הצדדים,גם בציבור הדתי וגם החרדי,זה פוגע,בתור מישהי עם דעות פתוחות מאוד,אבל לא מוכנה להתפשר על האמת(פיאות מחוץ לתחום,אלכוהול ועישון מחוץ לתחום מבחינתי בגבר,אני גם בחורה שמורה חוויתי ועודני יחס קשה בשידוכים,גם מהבחורים וגם מצד שלישי),אז מה הרב מציע???? מרגישה אוהבת עצות ועם סימני שאלה שלא מרפים!! חשוב לציין שאני עדיין שומרת מצוות,אפילו שהיו לי הרבה נפילות קשות ואף מחשבות כפירה שהיו לי תקופה של כמה חודשים בעקבות החוויות הנדרשות ואצל משפחות,כנ"ל,בעקבות קואוצ'ינג אצל מישהי לא שומרת מצוות,זה עזר לי לצאת מהבלבול והיצר ששלט עליי והבנתי בצורה הרבה יותר מחודדת וחזקה שאני לא מוותרת על דרך השם,גם בתוך הקושי שחוויתי שמרתי מצוות,אז שוב,השאלה היא מה לעשות עם המשיכה לאורח חיים חסידי מצד אחד ופתיחות באופי והגישה מצד שני? אשמח לתשובה כנה,מפורטת ומכוונת מה לעשות,כי אני סובלת מזה לאורך כל השנים,אני חייבת להיות שלמה עם הדרך שאלך בה בעבודת השם,אבל לאן??? אם המשיכה שלי לחסידות???

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מדבריך עולה שאת מגיעה למקומות שונים אבל מצליחה להרגיש שייכות לשום מקום.

את צריכה קשר טוב עם אדם אחד שיכיר אותך ויקשיב לך.

מתאימה לכך רבנית שתוכלי להתייעץ אתה ולשוחח אתה על מה שעובר עליך. אישה מבוגרת בעלת ניסיון שתרצה להקשיב לך ולהדריך אותך.

זה מה שהכי חשוב לדעתי.

ממליץ לך לברר ב-'נטיעות' - אלו קהילות של חוזרים בתשובה:

http://nettiot.org/