איך יכול להיות שה' הביא עלינו את הקורונה ללא ריפוי?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 06/04/20 20:49 יב בניסן התשפ

שאלה

היי רציתי לשאול איך זה יכול להיות שה' מביא משהו שאין לנו דרך לרפא אותו?

הרבה אנשים אומרים שהקורונה היא חלק מהתהליך שהמשיח בא.. זה נכון?

תשובה

שלום שירה.

אנחנו באמת נמצאים בתקופה קצת קשה ומורכבת שמעלה המון שאלות, ושאלתך היא שאלה מאוד יפה וחשובה.

ננסה להגדיל טיפה את השאלות ודרך כך ננסה לענות עליהן. מדוע הקב"ה מביא בכלל קשיים על העולם בכלל ועל עם ישראל בפרט? והאם יש קשר בין הופעת הקורונה לביאתו של המשיח והגעת הגאולה?

ובכן הקורונה היא לא הצרה הראשונה שהגיעה לעם ישראל. שיעבוד מצרים, המלחמה על הארץ , גלות 2000 שנה, שואה, אינקוויזיציה וקורונה הן רק מעט דוגמאות לצרות שהגיעו אלינו במהלך חיינו כעם. לרובן לא היה לנו פתרון מעשי באותו הרגע וחלקם הזמן הוא זה שפתר אותם לבסוף. וכאן השאלה גדלה שוב... מדוע נצרכות הצרות האלו?

את התשובה נענה בעזרת סיפור יציאת מצרים. המציאות אז הייתה שעבוד מוחלט בגוף ובנפש של עם ישראל למצרים. לעם ישראל לא נשאר כמעט כלום ממסורת אבותיו חוץ משלושה דברים: שפתם, שמם ומלבושם. וכדי לשחרר את עם ישראל ממצרים לא מספיק רק להוציא אותם פיזית מהמקום. בשביל להוציא אותם צריך קודם להרוס לגמרי את כל אמונות מצרים שהשתרשו בהם. דוגמא יפה לזה אביא דווקא מסרט ילדים מעולה בשם "ספר הג'ונגל", בו אומרים שאפשר להוציא את הילד מהג'ונגל אבל אי אפשר להוציא את הג'ונגל מהילד. אפשר להוציא את ישראל ממצרים, אבל קשה מאוד להוציא את מצרים מישראל. לכן נצרך הקב"ה לא רק לעשות ניסים ונפלאות כדי להוציאם ממצרים, אלא הם עוברים תהליך שלם וקשה ביציאתם. כך התהליך מצד אחד הורס לגמרי את כל מה שהם האמינו מאמונות מצרים, ומצד שני בונה קשר חזק עם הקב"ה.

התהליך לא נגמר ביציאת מצרים עצמה אלה הוא ממשיך ונבנה עד ימינו אנו. כדי לשחרר מאתנו כל מיני אמונות של עבודה זרה לא מספיק לפעמים רק לומר לנו לעבוד את ה'. לפעמים בשביל כך צריך לנער אותנו קצת. כל צרה שמגיעה עלינו מטרתה לא לגרום לנו כאב, מטרתה לעורר אותנו לתשובה. משל לאבא שמכריח את בנו לעשות שיעורי בית. למרות שהאבא בכלל לא נהנה להכריח את הילד שלו לעשות משהו, הוא יודע שזה נצרך למען התפתחות הילד. כך גם הצרות שבאותו עלינו בכל מהלך הדורות. כל מטרתן זה לעורר אותנו לחזור בתשובה שלמה לדרך ה' ולבנות עולם טוב יותר.

מעבר לכל מה שנאמר עד עכשיו, ידוע לנו שאין הקדוש ברוך הוא מביא לאדם/ לעולם נסיון שהם לא יכולים לעמוד בו. השאלה שלנו מכוונת יותר למה אנחנו יכולים ללמוד מכך שמגפה כזו באה עלינו ופחות למה הקב"ה הביא עלינו אותה. מה שהקב"ה מבקש מאתנו זה התקדמות גם בקשיים. ואנחנו מצדינו משתדלים כמה שנוכל לחזור בתשובה ולהפוך את מעשינו לטובים יותר וקרובים יותר לה'.

וכעת תשובה לשאלה השניה. החכמים בדורנו מלמדים אותנו שמה שקורה בשנים האחרונות הכל חלק מתהליך הגאולה הכולל. ויכול להיות מאוד שגם הקורונה היא רמז מסויים או התקדמות לעבר מקום טוב יותר שאנחנו עוד לא מודעים אליו. דברים כאלו גדולים כמו סימנים על ביאת המשיח כדי להיות זהירים איתם. לצערנו אין לנו נבואה בדורונו ולכן קשה מאוד לזהות תהליכים גדולים כשאנחנו נמצאים בתוכם. כיום, קל לנו יותר לתרץ מדוע אירועים מסוימים בעבר קרבו אותנו אל הגאולה. אבל בזמן האירועים עצמם לא היה אפשר לנחש מדוע הם מגיעים.

לכן אסכם נקודה זו ובכלל. כדאי להיות זהירים עם הצהרות החלטיות בכל הנוגע לגאולה וביאת המשיח. אין הכוונה שבהכרח זה לא יהיה אבל גם זה לא מוכרח להיות. בשביל לקרב את הגאולה וכן את הסתלקות הקורונה, כדי שקודם נבין מה הקב"ה רוצה שנשנה בנו בעקבותיה. כל אחד יעשה את ההשתדלות שלו מצדו וכך ניצור שינוי גדול בעולם שאולי יעזור להתגבר עליה. ישנם הרבה מקומות שצריכים עזרה לתמיכה בימים אלו שאת השינוי אולי אפשר להתחיל בעזרה להם. זקנים, רופאים, אנשים שכבר חולים וכו'...

ישר כח על השאלה היפה ובהצלחה בהמשך בחירה מה לעשות כדי לשנות את העולם לטיפה יותר טוב.

איתן