קדיש יתום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/09/19 10:56 כו באלול התשעט

שאלה

שאלה שמסקרנת אותי. האם מי שרצח את הוריו בכוונה תחילה או מתוך הגנה עצמית חייב לומר עליהם קדיש? האם הוא חייב בדיני אבלות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אינני יודע כיצד יתכן מצב שבן ירצח את הוריו, ואם נעשה מעשה כזה מתוך ידיעה הרי זה רוצח ממש והוא "רשע" גמור, וכיצד "רשע" גמור יכול לקדש את השם, אין זה מברך אלא מנאץ, כפי שהגמ' אומרת על מי שגזל דבר מה וכעת רוצה לברך על אכילתו, הוא לא מברך אלא מנאץ. אמנם אם כעת עושה תשובה בודאי ראוי להתפלל ולקדש את השם, אבל כל זה אם התשובה אמיתית ולא רק כלפי חוץ. במקרה כזה הוא בעל תשובה גמור שרוצה לקדש את השם כעת וגם יכול לומר קדיש ותפילות, והקב"ה לא מונע מאדם לחזור בתשובה שלמה לפניו.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ