קבלת בגד בשבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 01/11/20 16:08 יד בחשון התשפא

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

תודה רבה על כל התשובות שאתה ושאר הרבנים נותנים:)

אני נמצא בתנועת נוער הצופים וקיבלנו את העניבות (חלק מהלבוש של הצופים) בשבת, בנוסף לעניבה אני צריך לחבר אליה איזהשהו דבר בעזרת תפירה וגם את הדבר הזה קיבלתי בשבת. רציתי בכללי לדעת, האם מותר לקבל את העניבה והדבר הזה בשבת? שילמתי עליהם לפני השבת אבל החלוקה איזו עניבה למי הייתה רק בשבת, האם זה משנה?

תודה רבה!!

תשובה

לשואל שלום,

שאלתך היא לא על מתנה, שהרי שילמת עבור החפץ.

במתנה הדין הוא שלכתחילה יש להקנות את המתנה לאדם מערב שבת (אפילו אם המקבל לא נמצא שם, מדין זכין לאדם שלא בפניו).

נראה לומר ברכישה, כיוון ששילמת בערב שבת, הקנו לך את הסיכה, ולכן בשבת עצמה אתה לוקח את שלך ולא מעביר בעלות.

(מקור: מגן אברהם סימן שו ס"ק טו | ברכי יוסף לחיד"א שם | חזון עובדיה שבת ו עמוד יד)

בהצלחה בכל פעלך