צניעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/06/20 08:53 כד בסיון התשפ

שאלה

שלום

אני מורה בתחומי טכנולוגיה בבית ספר יסודי לא דתי.

נתנו לי להעביר לתלמידים סרט בנושא יזמות והוא מכיל מעט תמונות נשים שאינן צנועות האם ניתן להראות להם את הסרטון הזה?

היום כידוע כמעט ואין תחליפים נקיים לגמרי אז אשמח לתשובתכם וכן אם תוכלו לעזור לי להבין גם מהן חלופות אפשריות

כידוע כיום אין כמעט דברים נקיים

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב!

הנושא מורכב. אציג לפניך את הצדדים השונים. לפי דעתי זו לא צריכה להיות בחירה של כל מורה בכיתתו, אלא מדיניות של בית ספר - איזה סרטים ראויים ואיזה סרטים אינם ראויים להקרנה בבית הספר.

תחילה נברר מה פירוש: "תמונות נשים שאינן צנועות". אם מדובר בלבוש חשוף, כמו בגד ים - וודאי אין להציג סרט כזה, כמו שלא נלך עם תלמידים שלנו לחוף רחצה מעורב.

אם הלבוש חשוף כמו שנראה ברחוב ובשוק: חולצה ללא שרוול, חצאית מעל הברך, מכנסיים ארוכים... לכאורה אפשר לצפות בסרט - מפני שזה לבוש שלצערנו כבר התרגלנו אליו, ברחוב ובכל מה שמופיע על המסך.

אבל גם כלפי סרטי כזה יש מקום להסתייג: התלמידים מודעים לכך שזה סרט שמוקרן בבית הספר, הם צופים בו יחד(!) עם המורה שלהם.

כאשר מקרינים סרט בבית ספר, זו אמירה שבית ספר ממליץ(!) לצפות בסרט כזה.

מכאן אני חוזר לפתח הדברים: צריכה להיות מדיניות של בית ספר, איזה סרטים מוקרנים ואיזה פסולים להקרנה בבית הספר.