צניעות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/08/19 18:33 יד באב התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

מעסיקה אותי כבר זמן מה השאלה למה הרבנים והחכמים מייחסים חשיבות גבוהה מאוד לנציעות נשים אך לצניעות גברים אין כל כך הרבה פירוט.

הרי בתורה כתוב: "...לא יהיה כלי גבר על אשה ולא ילבש גבר שמלת אישה.."

למה מהפסוק הזה רבנים קבעו כי צניעות אישה זה חצאים מתחת לברך וחולצת שלושת רבע,( או אפילו איסור על הליכה בנעלים פתוחות, חצאיות עד הריצפה וכו')

אך לגבר סממני הנציעות מאוד מאוד מטושטשים, ולא ברורים.

תשובה

בסד

שלום וברכה

האשה מרוב עדינותה יש בה כח משיכה גדול יותר וזה כלול ב'לא יראה לך ערות דבר'. השאלה עד כמה הדבר נחשב כדבר המושך את הלב.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ