צניעות - בגד צמוד

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/01/20 10:49 י בטבת התשפ

שאלה

לרב שלום,אני בת 16 ומקפידה על שרוולים שלושת רבעי וחצאית בברך ברוך ה' אני קניתי שמלה צמודה ואחותי אמרה לי שיש בזה איסור רציתי לדעת מהו האיסור ומה טעמו יהיה לי קשה להפסיק ללבוש צמוד אבל אשמח לדעת מה הסיבה ואולי זה מדרבן אותי להחזיר את השמלה????

תשובה

שלום

כל הכבוד על ההקפדה. אשרייך ואשרי חלקך.

עניין הצניעות הוא כלשונו - להצניע. להצניע את מה שחיצוני, כדי להבליט את הצד הפנימי שלנו.

זה לא נוגע רק לבנות ולא נוגע רק ללבוש, אבל בהחלט גם זה כלול בתחומי הצניעות.

ולכן בגד שמבליט את הצורה המיוחדת של הגוף איננו תואם את דרכה של תורה.

אנחנו לא מתביישים בגוף ולא מחביאים אותו, אבל מצד שני, ממש לא עושים ממנו עיקר ודבר שיש לו ערך מצד עצמו, אלא בתור כלי של הנפש והנשמה. בניגוד לתרבות שמאדירה את הגוף, ומבליטה אותו כמה שיותר.

בהצלחה רבה