צניעות קשה עם גרביון

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/06/20 22:17 יח בסיון התשפ

שאלה

שלום,רציתי לדעת תשובה ברורה וכנה באמת ועם בסיס ובעיקר מה לעשות בפועל. אני בעלת תשובה כבר מגיל 15. התחזקתי מאוד מאוד לאט ובהדרגתיות. לקראת גיל 20 התחלתי לגרוב גרביים. זה התחיל מהתפילה בבית הכנסת,שהרגשתי שמשהו לא בסדר בצניעות שלי לפני השם, כשכל הגוף צנוע,ומה עם הרגליים??!????, אז גרבתי גרביים,זו הייתה מלחמה עליהם במשך כמה שנים,בשל התנגדות של הסביבה ברמה התעללותית במידה מסויימת. היום,אחרי שעברתי קושי גדול וחילול השם גדול משני הסוגים של שומרי המצוות,בלי קשר לזרם או סגנון,אני מרגישה קושי גדול,אני כן מודעת לרמה הרוחנית שלי,אבל היא יכולה להתאים לשני הצדדים בזרמים מסויימים. הרמה הרוחנית שלי היא שימוש בסמארטפון לצורך תועלתי,לימודי השכלתי וכללי ותכני יהדות (שיעורי תורה ועוד תוכן יהודי ביוטיוב),כרגע אין לי אינטרנט מסונן. פייסבוק ודומיו אין. (היה,עשיתי תשובה וזה חסר תוכן בעיניי,בזבוז זמן לדעתי. אלא אם כן, זה לצורך פרסום לצרכי פרנסה ותוכן הפרסום צנוע לגמרי. אבל אני אישית כלפיי עצמי,נגד.)אז כל הסיטואציה גורמת לשאלות לנקר לי בראש: מה עם הגרביים? להמשיך או להפסיק? ומה עם הלבוש שאנשים מסתכלים עליי בגלל סגנון הלבוש,כי מבחינת מבנה גוף וגובה אני מתקשה למצוא בגדים שיתאימו לגיל האמיתי שלי אבל גם יחמיאו ולא יזקינו או יראו ילדותיים חלילה.(אני נראית קטנה,אנשים חושבים שאני בתיכון/לכל היותר סטודנטית במכללה),אז מבטי הלעג מבנות שומרות מצוות מכל הסוגים והסגנונות בעקבות הלבוש הלא כל כל מוגדר שלי בעקבות הנתונים שלי, גורמים לי להרגיש פנימה מעורערת עם עצמי על עצם התשובה והיצר מנסה לשכנע אותי כל יום ביומו מהרגע שאני קמה ועד הרגע שאני הולכת לישון,הוא מנסה לשכנע אותי לעזוב הכל,זה קורה לי מהפעם הראשונה שהתחלתי לשמור שבת כמו שצריך(לא להדליק ולכבות אורות,לחתוך ניירות,לכתוב,להתאפר,בושם שמן,קרם פנים/ידיים,שיער,גוף ועוד כמה דברים מעטים שידעתי,שאת כל זה אנשים דתיים לימוד אותי(כולל איך מתפללים ומה). *(חשוב לציין שאלה גם גרבי "רגל" בצבע גוף בגוונים שונים מהצבע שלי וגם עם דניר גבוה (עד הברך,בין עם חצאיות 3/4 או ארוכות עד המפרק של כף הרגל או טיפה יותר) וגם גרבי בד לבנות מכותנה(עד אמצע הקרסול בערך,בעיקר עם חצאיות ארוכות-שהוגדרו קודם). מחכה לתשובה בדחיפות,קשה לי עם היצר הרע.

תשובה

שלום

ישר כחך שאת בוחרת בדרך השם.

את כולנו היצר מנסה, זה תפקידו, והוא לא יחדל עד תום.

את מתארת חומרות המגיעות מהרגשות מחד, ורצון לפרוק את המינימום מאידך.

אני מציע לך לחזור לדרך האמצע, שהיא אינה פשרה אלא שורת הדין-

עם חצאית ארוכה אין חובה לגרוב גרביים.

עם חצאית עד הברך יש לכסות את השוק בגרביון.

אמנם אם גם זה קשה לך, וגורם לריחוק מהרצון לקיים, אזי יש מעט שהקלו בזה והתירו בלי גרביון (חצאית עד הברך חובה), ויתכן שבמציאות שתארת יהיה חכם להקל כעת כמותם כדי לשמור על דברים אחרים בצורה שלימה.

רבינו הרמב"ם הסביר שכיוון שהאדם מושפע מאד חברתית, וטוב שכך, אזי עליו לסובב עצמו בחברים יראי שמים.

חפשי לך קהילה שתוכלי להתחבר אליה, בשבתות ובחול, ובעזרת השם תתחזקי. הרבי בשמחה, והתמקדי במה שטוב בחייך.

כל טוב