צניעות בביגוד - למה דווקא ככה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/06/22 19:01 ח בסיון התשפב

שאלה

היי

אולי תוכלו לענות לי על שאלה שמאוד מציקה לי.

מתעסקים בזה אצלנו אבל לא כתשובה נקייה לשאלה אלא כ"ככה, זה מה שעושים"

רציתי לשאול-

למה אישה צריכה ללבוש 3/4 ולא קצר? למה אישה צריכה ללבוש חצאית מתחת הברך? מה הבעיה מטיפה מעל? מי החליט ומה הניע אותו להחליט שככה זה יהיה? אמרו לי שהברך והמרפק הם בעצם גבולות ברורים לצניעות אבל זה לא מספק אותי. אני רוצה תשובה מעבר, כי תכלס אפשר ללכת שרוול קצר פשוט לא גופיה..

אני מבינה שאישה צריכה להתכסות בצניעות אבל מה בעצם לא צנוע בחולצה שמגיעה לחצי מהמרפק? למה היא צריכה לכסות את כולו?

כמעט כולן מסביבי לובשות קצר, כבר אין כמעט בגדים שהם 3/4 הכל קצר ו/מעל הברך.

ובכנות, מה הבעיה להתלבש עם חצאית מעל הברך? ושרוול מעל המרפק?

אשמח לתשובה מהירה שתספק אותי ותענה לי על כל השאלה.

תודה!

תשובה

שלום עדי יקרה.

השאלה שלך משמעותית מאוד ואני בטוחה שהיא מעסיקה עוד הרבה בנות… כתבת גם שאת גם לא מוצאת בגדים שעומדים בגדרי הצניעות ושרובם קצרים, אני כואבת איתך את הקושי הגדול שיש במציאת בגדים יפים וצנועים ואני מחזקת אותך בכך שלמרות שהרבה סביבך הולכות באופן פחות צנוע את מתעקשת לשמור על הצניעות ולהבין את הסיבה שבגללה את מצווה על צניעות באופן הזה.

את שואלת בעיקר על המהות של הציווי ללבוש חולצה באורך של מתחת למרפק וחצאית של מתחת לברך. ניראה מהדברים שכתבת שאת התשובה עצמה, שאלו גדרים ברורים – את מכירה ומקבלת, אך שואלת על העניין המהותי של הגדרים האלה- מדוע דווקא אותם החליטו?

חיפשתי וניסיתי למצוא תשובה מבחינה רוחנית יותר לסיבה שיש גדרים ברורים ולא מצאתי. כדאי לנסות להעמיק בספרים כדוגמת "כתנות אור" שעוסק בתחום.

התשובה הכי טובה שאוכל לתת לך זה שיש גדרים ברורים של מרפק וברך בכדי שכל אחת תוכל לדעת מה הגדר בצורה פשוטה והם גדרים אחידים לכולן ששומרים על הצניעות. חכמינו הם היו גדולים בתורה ולכן אני הקטנה לא יודעת מה הניע אותם להחליט כך…

התשובה מעבר שיש לי לתת לך זה שאנחנו עושים את רצון שמיים… גם אם לא פשוט או שזה לא מתאים לרוח התקופה אנחנו בתור עם ישראל שומרים על עצמינו מכובדים וצנועים מאפרים לעולם הפנימי שלנו להתגלות על ידי מניעות הגוף. צריך הרבה גבורה בדור הזה, להסכים לקיים הלכות שלא תמיד ברורות לי.

מוזמנת לקרוא יותר במאמרים של הרבנית אוריה מבורך:

https://www.makshivim.org.il/blog/categories/%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%94-%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%9A

בהצלחה גדולה עדי, בכל האתגרים העומדים בפניך.

וכמובן שתוכלי לחזור ולשאול עוד שאלות אם תרצי.

כל טוב ורק אור

תחיה