צניעות באירוסין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/06/20 17:50 יב בסיון התשפ

שאלה

האם מותר לדבר קצת עם ארוסי גם על דברים לא לגמרי צנועים?

אני שואלת זאת מ2 סיבות

1 קשה לנו עם שמירת נגיעה והדיבור קצת מקל ומהווה כמו תחליף

2 זו הסיבה העיקרית יותר- להקל על ההלם של נפילה לקיום יחסים ביום אחד אחרי שתיקה גמורה בנושא וצניעות כל החיים. קשה לי כמובן אפילו לדבר אבל אני יודעת שזה יקל עלי אחרי החתונה כי יהיה לי כמובן מאד קשה להתמודד עם החשיפה הזאת אחרי שנים של צניעות והתרחקות מהנושא

תשובה

שלום

אני חושב שזו טעות וממש לא הכיוון הנכון.

שיחה בנושא לא תקל על הקושי בשמירה, אלא להפך. השיחה תיצור ביניכם אינטימיות וקירבה יותר גדולים, מה שכנראה יגביר עוד יותר את המשיכה ואת הרצון להתקרב (כל אחד מכם בצורה הייחודית שלו). גם ככה זו תקופה מאוד לא פשוטה, שבה מצד אחד יש כבר קירבה נפשית ורגשית הרבה יותר ממה שהורגלנו, אבל מצד שני האיסורים ההלכתיים במלוא תוקפם, שהרי מצד האמת אתם עדיין כזרים זה לזו, מה שיוצר מתח לא פשוט.

אני חושב שהרבה יותר נכון שהקשר בתקופה הזאת יהיה יחסית מצומצם (לפי המקובל בקהילה שלכם) למה שצריך - הן מבחינת ההכנות הטכניות והן מצד הצורך לשתף במה שעובר עליכם. נכון שזה לא קל ופשוט, כי יש רצון ומשיכה, אבל זה גם יעזור לכם לא ליפול למקומות לא טובים שמאוד תצטערו עליהם, וגם יגביר את ההשתוקקות להגיע ליום הנכסף.

ביחס לצורך לדבר על הנושא - אני בהחלט מסכים שצריך תהליך לקראת החתונה, אבל את התהליך הזה של הדיבור על הנושא את לא אמורה לעשות איתו, אלא עם מישהי שטוב לך לדבר איתה (אמא, אחות גדולה, קרובת משפחה, מורה, חברה נשואה). זה לא הכי נעים, בדיוק בגלל מה שכתבת, אבל זה מאוד חשוב להתגבר על הבושה ולעשות את זה, כי זה באמת יכול להקל על ההלם. אם אין לך עם מי לעשות את זה, אולי אוכל לעזור לך למצוא מישהי מתאימה.

לגבי החשיפה הראשונית אחרי החתונה, ברור שזה מעבר חריף, אבל אם עושים אותו בעדינות וברגישות של שני הצדדים שהם צועדים ביחד ושמים לב לקצב שמתאים גם לצד השני, זה יהיה בסדר. ובמיוחד לזכור שהחתונה היא אמנם שיא במובן מסוים, אבל היא גם רק הצעד הראשון, שממנו והלאה מתחילים לעלות ביחד.

בהצלחה רבה