האם התורה בעד או נגד צמחונות?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/03/20 11:04 כב באדר התשפ

שאלה

יש לי חברה טבעונית, והיא אומרת לי עד כמה התורה מצווה להיות צמחונית. ואני רוצה להראות לה שדווקא התורה נגד זה. תוכל לעזור לי?

תשובה

שלום רב.

אנחנו לא כל כך אוהבים 'להיכנס' לוויכוחים בין אנשים :) בגדול, אני חושב ששתיכן צודקות. כלומר, את בודאי צודקת שהתורה לא מצווה להיות צמחונית. התורה מתירה בפירוש לאכול בשר. עם זאת, ההיתר הוא בהסתייגות ובהגבלות כאלו ואחרות - כמו ההגבלה המוכרת שלא לאכול בשר בחלב, וההגבלות האלו בהחלט משמעותיות. הרב קוק זצ"ל מסביר שההגבלות האלו נועדו להזכיר לנו שאכילת בשר איננה דבר אידאלי אלא היא 'התר זמני' שנובע מכל מיני סיבות. בקיצור - התורה בעד צמחונות אבל בצורה הדרגתית, ולא שכרגע כולם חייבים להיות צמחוניים.

הרחבה ופירוט בנושא אפשר למצוא כאן: https://www.makshivim.org.il/answer?id=687268

בהצלחה רבה!

טוביה