צום כיפור בתחילת הריון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/10/19 23:06 ז בתשרי התשפ

שאלה

שלום,

ב"ה אני נמצאת בתחילת ההריון וכן סובלת מחולשה, עייפות ובחילות. מה הדין בצום כיפור? האם יש הקלות לאשה במצבי?

תודה וחתימה טובה

תשובה

בס"ד

שלום רב!

אני ממליץ מאוד להתייעץ עם רופא. יש בקופות החולים אפשרויות לייעוץ טלפוני עם רופא משפחה או עם אחות.

באין יעוץ מקצועי צריך להתחיל את הצום במיטב התנאים הבטוחים: לא ללכת לבית הכנסת. להישאר במקום נוח וממוזג. להשתדל לנוח כל הזמן. בכל מקרה שאת מרגישה שאת עלולה להתעלף, תפסיקי את הצום.

גם הפסקת הצום יכולה להיעשות באופן שלא נחשב 'שבירת' הצום.

אם אפשר לשתות מעט מעט מים בהפסקות וכן לאכול מעט מעט אוכל בהפסקות - זה נחשב כאילו את ממשיכה עדיין את הצום - זו דרך לשמור על הצום למרות שאוכלים ושותים מעט, קוראים לזה 'אכילה ושתייה לשיעורין'

שיעורים*:

אוכל - שיעור אוכל הוא נפח של שלושים סמ"ק. ניתן למדוד על ידי הכנסת מים בשיעור זה לכוס ולסמן בקו את גובה המים. אוכל עד גובה זה מותר לאכול. יש להכניס את האוכל ללא רווחים אולם אין לדחוס ממש.

שתיה - השיעור הוא מלוא לוגמיו. ניתן למלא את כל הפה במים ולהוציא אותם לתוך כוס. קצת פחות מחצי זה השיעור שמותר לשתות. הדבר תלוי בכל חולה וחולה.

הזמן – יש לשתות או לאכול כל 9 דקות. אם לא מספיק, כל 8 דקות. אם גם זה לא מספיק, כל 4 דקות, וכל 2 דקות. בשתיה, אם צריך לשתות הרבה, יש לשתות פחות מהשיעור להפסיק מעט ולשתות עוד פחות מהשיעור.

שתיה ואוכל אינם מצטרפים וניתן לאכול ולשתות יחד. עדיף לשתות דברים מזינים כמיץ ענבים או מרק מסונן ולא רק מים.

רצוי להכין את המידות לפני יום כיפור.

אם למרות השתייה האטית והאכילה האטית - מצבך לא משתפר - אז תאכלי ותשתי עד שתרגישי מאוששת.

*מתוך: https://www.inn.co.il/News/News.aspx/226982