צום בהנקה מלאה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 08/10/19 07:54 ט בתשרי התשפ

שאלה

שלום רב,

ראשית ברצוני להודות לרב על שסייע לי רבות בעבר במקצועיות רבה ובידע בלתי נדלה ופתר לי סוגיות רבות, תודה רבה.

כעת לענייני,

הנני אם לתינוקת בת 5 חודשים שניזונה מהנקה מלאה, לא מקבלת בקבוק כלל, לא ישנה טוב בלילות והטיפול בה על ידי בלבד ודורש המון אנרגיה מסביב לשעון. באופן כללי אני אחרי ניתוח קיסרי ועדיין מרגישה חולשות וכאבים לפעמים באיזור החתך והרעב והצמא קשים לי מאוד בגלל ההנקה המלאה וחוסר השינה, אגב ההנקה באה לי אחרי המון סבל והשתדלות והתעקשות,

אתוודה כי יהיה לי מאוד קשה לצום, וברצוני לדעת האם אני עדיין חייבת בכך? יש עוד ילד בבית שצריך לדאוג לו ולצרכיו דבר שדורש ממני המון אנרגיות ואני חוששת שלא אחזיק מעמד בצום וגם שתפוקת החלב תיפגע.

לתשובתך אודה מאוד.

תשובה

שלום לך

הקב"ה שנתן לנו את התורה והורה לנו לצום ביום כיפור, לא פטר מכך נשים מניקות (עוד לפני המצאת תחליפי החלב). לפיכך על נשים מניקות לצום ביום כיפור.

תשתי הרבה לפני, תרבי לנוח, יש כאלו שמציעים לשאוב בקבוק או שנים לפני הצום ולתת אותו במקום אחת ההנקות.

אל לך לטפל בילד הנוסף !

יש לו אבא והוא יטפל בו כל הצום , גם אם בגלל זה הוא יתפלל בבית.

הצום שלך חשוב יותר מהתפילה שלו+

זה יאפשר לך מנוחה מוחלטת ובעזרת השם החלב לא יגמר.

גמר חתימה טובה

דוד לוי