פיספוס של שידוך

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/07/19 12:21 ו בתמוז התשעט

שאלה

שלום וברכה

אני בן 34 , מגיע מבית דתי מסורתי, הייתי מכיר דרך אתרי הכרויות של המגזר הדתי מסורתי, וגם דרך אתרי הכרויות "חילוניים" נקרא לזה כך

הוצעו לי שידוכים, ע"י רבנים, אבל לא היתה התאמה (בעיקר מצידי)

היתה הצעה אחת שאני כיום די מתלבט אם היה נכון לעצור את זה או שזה היה טעות, יצאנו מספר פעמים משהו כמו 4-5 , ( לפני חצי שנה בערך)אבל העדפתי לא להמשיך , לא הרגשתי שזה מתקדם מצידי,

כיום כמה חודשים אחרי אני קצת עם ספקות בנוגע להחלטה,

מצד אחד אני אומר : אז שנפגשנו , לא ממש הרגשתי שאני מעוניין להמשיך, אבל עכשיו יש לי מחשבות אולי זו היתה טעות, ומצד שני אם אז לא רציתי להמשיך, אז כנראה שזה היה הדבר הנכון לעשות, בקיצור יש לי לבטים, ואני לא רוצה להגיע למצב שאני יוזם פגישה ואם נפגשים כמה פעמים, אז אני שוב מחליט להפסיק, אני לא רוצה להשלות את הבחורה, כמו שאני לא רוצה שיעשו ככה גם לי. זה הכי חשוב מבחינתי, לא לפגוע באף אחת.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

את כל הדברים הללו אמור לבחורה שיש לך התלבטויות אבל אתה מציע לחזור ולנסות, אם היא תסכים טוב, ואם לא ממילא לא תפגשו. שידור אמינות לבת זוג הוא יסוד בכל חיי נשואין.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ