פדיון הבן בלי כהן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 04/05/17 22:34 ח באייר התשעז

שאלה

שלום הרב,

אני תושבת חוץ לארץ ונמצאת בקהילה שאין בה כהן. נולד לי בן בכור (לידה טבעית) לפני 4 חודשים ולא יכולתי לעשות לו פדיון הבן, מכיוון שאין כהן אצלנו. אפילו האב לא היה יכול לבוא.

אני מתכוננת לעבור לקהילה גדולה יותר (בה נמצא כהן) בעוד כמה חודשים בע"ה, כאשר הבן שלי יהיה בערך בן שנה. האם אני יכולה לעשות פדיון הבן לבן שלי כאשר הוא יהיה בן שנה או האם זה מאוחר מדי והוא יצטרך לחכות עד גיל בר מצווה כדי לפדות את עצמו? זה מאד חשוב לי לעשות את הפדיון מכיוון ולא לחכות עד גיל בר מצווה. פשוט אני מחכה שאוכל לעבור לקהילה הזאת שנמצאת מאד רחוק מאיתנו.

תודה רבה. נעמי

תשובה

לשואלת שלום,

ראשית כל אברכך בברכת מזל טוב! יהי רצון שתזכי לגדל את הרך הנולד לתורה למצוות לחופה בזמנה ולמעשים טובים, מתוך נחת ושמחה! אמן.

זמן פדיון הבן הוא החל מהיום שעבר חודש על התינוק. מרגע זה יש לבצע את הפדיון בהקדם.

לכן, [ברגע שתמצאו כהן, קיימו את הפדיון כסדרו]. והבן לא יצטרך לחכות לגיל בר מצוה.

נוסח פדיון הבן ניתן למצוא כאן:

https://drive.google.com/open?id=0By6ztfFUspwjbU5ta0NVTjhFV0E

[חשוב לדעת] שמצוות הפדיון יכולה להיעשות רק על ידי האב. במידה ואינו נמצא, יש למנות את הרב או בית הדין כשליחים.

(מקורות: ש"ך | ערוך השולחן שה, יג-יד | אגרות משה יו"ד חלק א, קצה | ציץ אליעזר חלק א כח, ז)

בהצלחה רבה, הרבה נחת!