פגם הברית ונדר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/20 11:54 כ בסיון התשפ

שאלה

היי שלום רב,אני בחור חילוני שמתחזק מאוד בדת לאחרונה,ונדרתי נדר על מוצר מסויים שבעצם הודיתי לה' שעזר לי להשיגו ונדרתי בתמורה לזה לשמור על הברית ולא לאונן חלילה,עכשיו קודם כול הנדר היה במקלחת בזמן שהתקלחתי,האם הוא נחשב ותופס? ושאלה שנייה לצערי הרב מאז הנדר פגמתי בברית 4 פעמים וזה מאוד מעציב אותי אני באמת נותן 200 אחוז מעצמי לשמור ולהתחזק ויצא שנפלתי... משתדל לא לתת לזה להוריד לי את המורל ולהמשיך לשמור על הברית בתקווה לא לפגום בכלל. עכשיו מה קורה בעצם מבחינת אלוהים זה שנדרתי לו ונפלתי? אני כמובן מתחרט שנפלתי בזה וביקשתי ממנו סליחה,איך אני כמובן מכפר על זה שנפלתי כי יש לי מוטיבציה לשמור על הברית,והאם עכשיו יהיה לי חוסר מזל עם המוצר הספציפי שנדרתי עליו? שמירת הברית קשה מאוד אבל אני נותן מקסימום מעצמי בשביל הדת לצערי אני לא מושלם וגם אני נופל לפעמים...מוכן לעשות הכול כדי לכפר כמובן ולהמשיך קדימה שבעזרת השם לא אפגום בכלל אמן.

תודה רבה .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין לנדר כאן כמעט משמעות מכיוון שאדם מוזהר על כך בהלכה ועונשו חמור, כך שהנדר אפילו לא חל, אבל האיסור להוצאת ז"ל הוא קיים. לכן יש להשתדל לא לפגום בברית. אולם זה לא מצליח עם נדרים וקנסות וכדו'. תחילה יש להבין את הנושא היטב, וכדאי שתקרא את החוברת של הרב יהושע שפירא אשיב ממצולות, וכן אפשר של הרב הרוש שעוסק בנושא, אנחנו חייבים לברר לעצמנו את הנושא עד תומו, וכן להפסיק לראות כל מיני מראות מגרים ביום שזה בד"כ מה שמביא לנושא של שז"ל. ולהרבות בתפילה ותחנונים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ