עשיית מוזיקה בספירת העומר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/04/20 11:52 ב באייר התשפ

שאלה

בוקר טוב/ערב טוב לרב,בתור התחלה אני רוצה לומר שאני מודע לאיסור של שמיעת מוזיקה בימי ספירת העומר,אבל אני מאוד רגיל לשמוע ולעשות מוזיקה בעצמי באופן יומי במשך שעה אחת לפחות ובדרך כלל יותר בכל יום כמעט,ולכן עכשיו כשהתחילה ספירת העומר אני מאוד מתקשה ואני מרגיש שאני מאוד רוצה וצריך לשמוע ולעשות מוזיקה אבל מצד שני אני יודע שזאת מצווה לא לשמוע אותה,אשמח לעצה שתעזור לי להתמודד וללכת בדרך שאעשה לשם שמים בה את הדברים,תודה רבה! :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אתה יכול לעשות ולשמוע מוזיקה ביום העמצאות וכן בערב שבת לאחר חצות, וכן בל"ג בעומר. אולם אם גם זה לא מספיק, אולי אפשר להקל במוזיקה שקטה שלא מביאה לידי שירה ורקודים אלא לערגה אל ד'.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ