עריות - שני לאווין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/02/20 16:12 טו בשבט התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב יובל שרלו

אני מבין שכוונת הרב לאו אחד או שני לאוין זה עונש מוות. או מלקות אולי ?

ספר החינוך מצוה קצו - שלא לגלות ערות אחות מן האב והיא בת אשת אביו

נמצא שהשוכב עם אחותו שהיא מאנוסת אביו אין בה אלא לאו אחד, והשוכב עם אחותו (למחצה) שהיא מנשואת אביו יתחייב שני לאוין, ובשוגג חייב להביא שתי חטאות. ומשפטי השם צדקו, כי אחר שתרחיק התורה קורבת האחות, ראוי להחמיר באותה שהיא אחות גמורה, רצוני לומר מן הנישואין, כי היא נקראת אחות אמת (מקשר קדוש). וכענין זה כתב הרמב"ן זכרונו לברכה.

תודה ממשה

תשובה

שלום וברכה

כוונת הדברים היא בראש ובראשונה האם עוברים על שני לאווים או אחד.

אם על שני לאווים - הנפקא מינה העיקרית, והיא גם כתובה בטקסט עצמו, היא שיש להביא שתי חטאות אם העבירה נעשתה בשוגג.

לגבי מלקות - עקרונית יש פעמיים מלקות, אלא אם כן יש סיבה מסוימת שלא ניתן לחייב.

ולמות אי אפשר פעמיים....

כל טוב