ענייני נזיקין

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/03/20 23:21 כג באדר התשפ

שאלה

שלום הרב,

אני נהגת חדשה ולפני כמה ימים נתקעתי ברכב במהלך רוורס, לא ידעתי מה לעשות זאץ פעם ראשונה שזה קורה לי, ראיתי כמה בנות שראו את המקרה ורציתי לשאול אותן אם ראו מה קרה אך הן ברחו, יצאתי מהרכב וראיתי שיש שם נזק אך לא ידעתי אם זה ממני כי הרכב נראה ישן ועם שריטות... נסעתי לביתי ואח"כ באתי עם אבא שלי לראות במדויק מה קרה ומה אני יכולה לעשות עם זה(משום שבאמת אני לא מבינה בזה), אבא שלי אמר שזה נזק שלא הגיוני שבמהירות כזו יכול לקרות ובמיוחד כאשר לא נגרם נזק לרכב שלנו(ועדיין אני חושבת שאולי זה כן משהו שאני עשיתי אך הסתמכתי על מישהו שמבין יותר ממני...), ולכן לא השארתי שום פתק.

מאז אני לא יכולה להרפות מהנושא, כל יום זה עולה לי המחשבה שיכול להיות שהזקתי לאדם ולא שילמתי על כך, אני מרגישה מאד לא נעים ואני לא יודעת איך אוכל לתקן זאת.

אני כמובן את המסר שלי הבנתי שאם חלילה יקרה לי שוב משהו דומה עדיף להשאיר פתק ולא להיכנס לספק שהזקתי לרכוש של אדם, אך כרגע אני לא יודעת איך אני יכולה במעט לתקן על מה שעשיתי...(ניסיתי לנסוע לאותו מקום שוב והרכב כבר לא היה..)

אשמח מאד אם הרב יוכל לענות, תודה רבה!!

תשובה

שלום

תרמי סכום ראוי למען הציבור, ועשי וידוי, חרטה וקבלה לעתיד בפני ד'

חיזקי ואימצי