עין הרע וכישופים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/06/20 13:33 יב בסיון התשפ

שאלה

רציתי לברר לגבי בדיקה שרבי יהודה חסיד כתב בספריו (לפחות ככה אמרו לי) לבדוק אמיתות העיניין והאם יש לה מקור?

הבדיקה היא כזו

אדם המבקש לדעת האם הוא פגוע בעין הרע או בכישוף וזאת לדעת רבי יהודה החסיד.

לשיטתו, יש להניח בראש או בצד או מתחת המיטה כוס שמן זית (אפשר למקם את הכוס בתוך סיר) למשך לילה שלם. בבוקר השכם יקום, לא יביא דבר מאכל או שתייה לפיו ולא ידבר עם אף אדם. לאחר מכן, עליו ליטול את ידיו לסירוגין שלוש פעמים. אחר כך יטבול אצבעות יד ימין בשמן ויניח לו לטפטף מעל לקערת מים, ולאחר מכן ישפוך את כל השמן לקערת המים. אם השמן צף (כפי שמתחייב בחוק הפיזיקלי) אזי הכל תקין. אך באם השמן זולג לתחתית הקערה ושוקע אז הדבר מרמז על פגיעה רוחנית, דבר המחייב התייחסות רצינית ללא כל שהות.

לאיפיון הבדיקה נא לצלם את קערת המים השקופה לאחר מזיגת השמן.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בארץ ישראל אין עין רעה, כישופים ומזיקים. ועל כן אין לעשות כל פעולה שהיא לא מוגדרת ומובנת. בצוואת רבי יהודה החסיד זה לאנשי מעלה מיוחדים, אנשים רגילים בימינו אין להם את הכוחות הללו, ולכן לא מתעסקים בסגולות וכוחות אלו. אלא ברבוי תורה ויראה, וזה מגן מפני כל פגע ומשחית.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ