עילוי נשמת מת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 16/05/19 12:50 יא באייר התשעט

שאלה

היי , יש לי חבר קרוב שסבא שלו נפטר לפני כשנה וחצי ממחלת הסרטן. החבר בא מבית חילוני לחלוטין כך שאף אדם לא אומר על הסבא קדיש או מתפלל עליו. אני נוהגת להתפלל עליו הרבה ורציתי לדעת , אם אכין סידור או תהילים שהשם שלו יהיה עליהם לעילוי נשמתו במיוחד ואקרא בו, הדבר יסייע לו? רצוי לעשות את זה? או שלא הבנתי עד הסוף את המשמעות והנסיבות שבהן כותבים את הכיתוב לעילוי נשמת מת בתחילת סידורים או תהילים ... אשמח לתשובה כי חשוב לי מאוד להקדיש לו מחווה כלשהי (התפללתי עליו רבות שהיה חי ואני מרגישה קשורה אליו מאוד בעקבות התפילות, בידיעה שמלבדי ומלבד החבר אין אנשים נוספים שמתפללים עליו).

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

כל דבר שתעשו לע"נ הסבא ז"ל, חשוב ומבורך.

ועל כן, גם הרעיון שלך לגבי הסידור / התהילים, מבורך.

לאחר השנה הראשונה לפטירתו של הסבא, תדאגו שמשהו יואמר עליו קדיש, מערב שבת שלפני יום הפטירה שלו, ועד סוף יום הפטירה שלו .

ברכה והצלחה

ובשורות טובות