עזרת בהתחזקות ובשמירת מצוות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/06/20 01:35 כב בסיון התשפ

שאלה

שלום וברכה

אני מתחזק מבית חילוני אני בן 16,מתחזק מבית חילוני ורציתי שתעזרו לי בבקשה כי אני רק מתחיל כרגע התחלתי להתחזק בערך לפני 2 חודשים וכרגע אני עושה כמה מצוות ומשתדל בהם יש לי כמה שאלות שאשמח שתענו לי עליהם

הנה כמה שאלות שאני רוצה שתעזרו לי בהם:

1. אני רוצה להניח תפילין אבל אני מפחד שאני אקבל בלקאאוט אם אשכח, יש לי בזה עבירה או שזה בסדר?

2. כידוע ההורים שלי והמשפחה הם חילונים והם מחללים שבת וכל שבת הם מדליקים טלוויזיה בבית שלי ואני לא יודע מה לעשות במקרה הזה וגם לפעמים אנחנו נוסעים לים בשבת והמשפחה מכריחה אותי לבוא ולפעמים זה לא הכרחה ואם אני לא אלך אני אהרוס להם תבילוי כביכול כיצד אני אמור להגיב? וכדי שלא אכשל בכיבוד הורים מה אעשה

תודה רבה על הקריאה שלכם ועל העזרה שלכם אני מאוד אודה אם תענו לי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יישר כח על כל מאמציך להתקדם ולהתעלות.

1. אדם עושה את המצוות ואם יש דבר מעכב או מונע הרי זה אונס (בד"כ) ואדם פטור מאונס.

2. יש להמנע מנסיעה לים או לטיול.

3. שאלות רבות עוד נכונות לך ואתה צריך יהודי שיהיה קרוב אליך, ויוכל לעזור לך בשאלות דחופות. כמו כן אולי יוכל לעזור לך עם ההורים, לדבר עמם ולהשפיע עליהם שיעזרו לך להתקדם. כדאי למצוא אדם כזה בהקדם.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ