מה פירוש המשפט: ''מוטב שאכשל באהבת חינם ולא בשנאת חינם''?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 15/03/21 23:11 ב בניסן התשפא

שאלה

שלום הרב.

רציתי לדעת מה פירוש המשפט: ''מוטב שאכשל באהבת חינם ולא בשנאת חינם''

תודה

תשובה

שלום לך נועם היקר

המשפט הזה נאמר על ידי הרב קוק זצ"ל בתגובה לטענות כלפיו שהוא מקרב אנשים הרחוקים מתורה ומצוות. הוא מפגין כלפיהם אהבה, אולם לא כולם ראויים לאהבה זו ויתכן שיצא מאהבה זו מכשול. הרב הגיב ואומר, שהוא מעדיף להרבות באהבה, אף אם יש חשש שאהבה זו תגיע בצורה לא טובה ולאנשים הלא נכונים - שהיא תהיה 'אהבת חינם', מאשר לעסוק בשנאת הרשעים, ואז עלולים להכשל בלשנוא אדם 'חינם', כלומר לשנוא מי שאינו רשע ואין הצדקה לשנאתו.

בהצלחה רבה!

טוביה