עולם הבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/03/20 07:39 י באדר התשפ

שאלה

כידוע מצוות שילוח הקן היא מצווה גדולה ביותר ושכרה מלבד בניית בית ובן ומקרבת את משיח ואת אליהו הנביא ומעוררת רחמי השם על העולם לעולם הבא אף מי שלא למד השם ייטב עמו והוא יבין וברוך השם זכיתי במצווה זו בכל אופן שאלתי כאן כשהייתי פעוט הייתה לנו טלויזייה ואני ״התעסקתי״ איתה כל המומחים ניסו לתקן אחרי זה ולא הצליחו האם מצוות הצלת רבים מנזק הטלוויזיה היא מצווה פחות משילוח הקן?

תשובה

שלום וברכה

האם הצלת אנשים מעבירות היא שילוח הקן ?

לא. שילוח הקן זה שילוח הקן.

האם היא חשובה ?

כן. חשוב להציל אנשים מעבירות.

מה מקומו של אדם המזכה אחרים במצוות בעולם הבא ?

לא יודע. אבל סביר להניח, וכך עולה מדברי חז״ל על מזכי הרבים, ששכרו גדול מאוד.

האם מותר לקלקל טלוויזיה של אחרים ?

סביר להניח שלא.

האם מצילים כך אנשים מידי עבירה ?

זה תלוי בנסיבות. האם אתה חושב שאכן משפחתך ניצלה מעבירה ?

ובעיקר -

טוב הדבר שאתה מבקש לחזק אנשים בקיום מצוות. כדאי לעשות זאת בדרך שמרוממת אותם וגורמת להם לבחור לקיים את המצוות.

כל טוב